Joko polttaa?
Moderator: Moderaattorit
- Webmastaah
- Kunniajäsen
- Posts: 1197
- Joined: Fri Aug 29, 2003 11:39
Joko polttaa?
Kerrankin olisi tarjolla tähän "Päivän polttavat" -osioon otsikon mukaista materiaalia...
Criole Sella:
Jalapeno Hercules (kertaa 2):
Habanero, Brown Large:
Toinen samanlainen:
Anoppi kasvatteli minulle syntymäpäivälahjaksi siemenistä moisen chilikokoelman ja toimitti ne reilu kolme viikkoa sitten minulle (tosin huomattavasti pienempänä).
Nyt ne ovat kasvaneet mukavasti lisää mittaa ja kukkiakin alkaa löytyä niistä. Kylmistä säistä johtuen niitä on joutunut kantamaan sisälle yöksi ja aamulla takaisin parvekkeelle. Kirvatkin hyökkäsivät Habojen kimppuun ja ne piti ruiskutella mäntysuovalla pariin otteeseen. Toivottavasti parin kuukauden sisään niistä löytyisi vähän vaivanpalkaa napostevaksi.
Kaikkea se hullun mieli teettää...
Criole Sella:
Jalapeno Hercules (kertaa 2):
Habanero, Brown Large:
Toinen samanlainen:
Anoppi kasvatteli minulle syntymäpäivälahjaksi siemenistä moisen chilikokoelman ja toimitti ne reilu kolme viikkoa sitten minulle (tosin huomattavasti pienempänä).
Nyt ne ovat kasvaneet mukavasti lisää mittaa ja kukkiakin alkaa löytyä niistä. Kylmistä säistä johtuen niitä on joutunut kantamaan sisälle yöksi ja aamulla takaisin parvekkeelle. Kirvatkin hyökkäsivät Habojen kimppuun ja ne piti ruiskutella mäntysuovalla pariin otteeseen. Toivottavasti parin kuukauden sisään niistä löytyisi vähän vaivanpalkaa napostevaksi.
Kaikkea se hullun mieli teettää...
Last edited by Webmastaah on Tue Aug 23, 2011 12:01, edited 1 time in total.
Mitään ennoo ottanut!
- Webmastaah
- Kunniajäsen
- Posts: 1197
- Joined: Fri Aug 29, 2003 11:39
Heh...
Kyllä tuo Naga on ainakin sitä luokkaa, että menee paketti jäätelöä per palko. Jalapenot taas ihan napostelukamaa ja Habat sitten siltä väliltä.
Äsken sain kirvan rysän päältä kiinni, taas piti ruiskutella mäntysuopaa perään.
Minut tuntien harrastus lähtee varmaan lapasesta ja kohta kasveja valaisee 600 W:n suurpainenatriumlamppu talven tultua...
Kyllä tuo Naga on ainakin sitä luokkaa, että menee paketti jäätelöä per palko. Jalapenot taas ihan napostelukamaa ja Habat sitten siltä väliltä.
Äsken sain kirvan rysän päältä kiinni, taas piti ruiskutella mäntysuopaa perään.
Minut tuntien harrastus lähtee varmaan lapasesta ja kohta kasveja valaisee 600 W:n suurpainenatriumlamppu talven tultua...
Mitään ennoo ottanut!
Jeps minulla on poltellut suuta jo 3 vuotta
Tällä hetkellä kasvamassa:
- pari perus paprikaa
- Lemon Drop
- Short Yellow Tabasco
- koristeena 3 Boliwian Rainbowta
Viime vuonna kasvoi myös
- Habanero Cappuccino
- Malawi Bird's eye
Tuo Habanero Capuccino oli aika "ylläri" ensi vaikutelma jopa makea hetken päästä helvetillinen polte
Lemon Droppia en myöskään suosittele aloittelijoilla
Jos ei vain satu tykkäämään
Mukava että löytyy muitakin harrastajia
Tällä hetkellä kasvamassa:
- pari perus paprikaa
- Lemon Drop
- Short Yellow Tabasco
- koristeena 3 Boliwian Rainbowta
Viime vuonna kasvoi myös
- Habanero Cappuccino
- Malawi Bird's eye
Tuo Habanero Capuccino oli aika "ylläri" ensi vaikutelma jopa makea hetken päästä helvetillinen polte
Lemon Droppia en myöskään suosittele aloittelijoilla
Jos ei vain satu tykkäämään
Mukava että löytyy muitakin harrastajia
"Asialliset hommat hoidetaan, mutta muuten ollaan kuin Ellun kanat"
- SecondWave
- Jäsen
- Posts: 609
- Joined: Fri Sep 12, 2003 07:45
- Location: Joensuu
- Contact:
Mullon takapihalla toinen sukupolvi -thaikuista roudaamani chilirouheen siemenistä- chilin taimia kasvamassa.
Nyt vain joku pöpö iski näyttäisi sato jäävän aika pieneksi, kukinta kuitenkin muutamassa sitkeämmässä taimessä aluilla että jotain voisi kuitenkin olla odotettavissa syksyllä. Viime vuosi oli muutamalla taimella menestyskausi, nyt tietysti tavoitteet nostettiin tälle kaudella vaan taitaa jäädä ennätys bonukset saamatta. Lienee rakkaus, sympatia ja paskanpuhuminen kasveille unohtunut tänä vuonna kuin sillä lailla henkensä heittävät.
En yhtään tiedä mitä lajiketta nuo on, mutta sanoisin tulisuudessaan olevan siellä keskikastissa. Vaan mukavahan se on tortillan sisään kääräistä omaa chili tuotantoa
Nyt vain joku pöpö iski näyttäisi sato jäävän aika pieneksi, kukinta kuitenkin muutamassa sitkeämmässä taimessä aluilla että jotain voisi kuitenkin olla odotettavissa syksyllä. Viime vuosi oli muutamalla taimella menestyskausi, nyt tietysti tavoitteet nostettiin tälle kaudella vaan taitaa jäädä ennätys bonukset saamatta. Lienee rakkaus, sympatia ja paskanpuhuminen kasveille unohtunut tänä vuonna kuin sillä lailla henkensä heittävät.
En yhtään tiedä mitä lajiketta nuo on, mutta sanoisin tulisuudessaan olevan siellä keskikastissa. Vaan mukavahan se on tortillan sisään kääräistä omaa chili tuotantoa
-pepa the postmaster a.k.a petri pakarinen-
- MakeMaukas
- Amatööri
- Posts: 94
- Joined: Thu Sep 04, 2003 13:45
- Location: Mikkeli
- Webmastaah
- Kunniajäsen
- Posts: 1197
- Joined: Fri Aug 29, 2003 11:39
Päivitetäänpäs tätäkin threadia hiukan. Kesä meni, mutta chiliä tuli:
Ensimmäinen Criole Sella kypsymisvaiheessa:
Sama kypsänä:
Jalapeno Hercules:
Ja samaa lajia kypsänä:
Edelleen samaa lajia. vertailun vuoksi:
Ja sitten ryhmäpotretti. Vasemmalla ylhäällä Habanero Brown large, oikealla Starfish. Vastaavasti alhaalla vasemmalla Criole Sella ja oikealla Jalapeno Hercules:
Pakastimessa on melko mukava satsi eri lajien edustajia. Myös Naga Morichia löytyy pahan päivän varalle...
Ensimmäinen Criole Sella kypsymisvaiheessa:
Sama kypsänä:
Jalapeno Hercules:
Ja samaa lajia kypsänä:
Edelleen samaa lajia. vertailun vuoksi:
Ja sitten ryhmäpotretti. Vasemmalla ylhäällä Habanero Brown large, oikealla Starfish. Vastaavasti alhaalla vasemmalla Criole Sella ja oikealla Jalapeno Hercules:
Pakastimessa on melko mukava satsi eri lajien edustajia. Myös Naga Morichia löytyy pahan päivän varalle...
Mitään ennoo ottanut!
Tuolla pari kuvaa tulokkaista, pitää siirtää vielä ylim. pois että sopivat olemaan, zeni kasvattaa vähä turhanki nopeesti!
http://smurma.kuvat.fi/kuvat/chilit/20112010529.jpg
http://smurma.kuvat.fi/kuvat/chilit/20112010529.jpg
- Webmastaah
- Kunniajäsen
- Posts: 1197
- Joined: Fri Aug 29, 2003 11:39
Tässäpä olisi tämän vuoden yksilöt (Kuvan voi klikata isommaksi!):
Kolme kappaletta Naga Morich -lajiketta, jokaiselle oma ajastimella varustettu lamppu yllänsä. Pisimpiä on jo latvottu, kun kasvoivat mokomat lamppujen yläpuolelle. Pikkaisen pilkottaa punaista jo oikeanpuoleisesta kasvista...
Ja tässä tämän vuoden ensimmäinen sato:
Eilen ko. yksilö joutui leikkauspöydälle ja kokeilimme Masin kanssa, että kuka talossa oikein määrää. Vastauskin tuli selväksi: Chili!
Puolet saimme yhdessä tuhottua, loppuosa odottelee seuraavaa rohkeaa yrittäjää
Kolme kappaletta Naga Morich -lajiketta, jokaiselle oma ajastimella varustettu lamppu yllänsä. Pisimpiä on jo latvottu, kun kasvoivat mokomat lamppujen yläpuolelle. Pikkaisen pilkottaa punaista jo oikeanpuoleisesta kasvista...
Ja tässä tämän vuoden ensimmäinen sato:
Eilen ko. yksilö joutui leikkauspöydälle ja kokeilimme Masin kanssa, että kuka talossa oikein määrää. Vastauskin tuli selväksi: Chili!
Puolet saimme yhdessä tuhottua, loppuosa odottelee seuraavaa rohkeaa yrittäjää
Mitään ennoo ottanut!
Joo kyllähän tuossa poltetta oli ihan kerrakseen. Maku tosin oli hiukan raaka johtuen aikaisesta pesästä lentämisestä, mutta onneksi kunnon tulisuus paikkasi sen pienen makupuutteen Uskomaton on kyllä noiden peten yksilöiden tulisuus, nyt vaan pitää odotella muutama kuukausi että pääsee omaa "verrokkia" testaamaan. Jos tuosta vielä tulisemmaksi mennään niin huh huh Kiitokset Petelle mukavasta herekuttelu hetkestä
Tänään tuli sit maistettua toista ääripäätä. Omasta kasvarista tulipunaista Lombardo chiliä Maku aivan loistava, tulisuus täysi nolla, jopa parempi puolisko maisteli ja sanoi ettei ole yhtään tulinen. Maku uskomattoman hyvä, paprikan ja herneen välimaastossa sekoiteltuna. Suosittelen, sopii hienosti tuorejuustojen kanssa tai vaikkapa leivän päälle sellaisenaan.Näitä saa kaikista marketeista siemeninä ja kasvaa liian helposti Eikä taatusti polttele liikaa. Tosin tästä lajikkeesta on kerrottu että tulisuus vaihtelee 0-5 asteikolla.Mietoa tavaraa verrattuna noihin +10 leivänpäälisiin mitä Petellä on. Näistä näköjään on vaikka mihin