Page 1 of 1

Joko polttaa?

Posted: Sun Jun 20, 2010 17:31
by Webmastaah
Kerrankin olisi tarjolla tähän "Päivän polttavat" -osioon otsikon mukaista materiaalia...

Criole Sella:

Image


Jalapeno Hercules (kertaa 2):

Image


Habanero, Brown Large:

Image


Toinen samanlainen:

Image

Anoppi kasvatteli minulle syntymäpäivälahjaksi siemenistä moisen chilikokoelman ja toimitti ne reilu kolme viikkoa sitten minulle (tosin huomattavasti pienempänä).

Nyt ne ovat kasvaneet mukavasti lisää mittaa ja kukkiakin alkaa löytyä niistä. Kylmistä säistä johtuen niitä on joutunut kantamaan sisälle yöksi ja aamulla takaisin parvekkeelle. Kirvatkin hyökkäsivät Habojen kimppuun ja ne piti ruiskutella mäntysuovalla pariin otteeseen. Toivottavasti parin kuukauden sisään niistä löytyisi vähän vaivanpalkaa napostevaksi.

Kaikkea se hullun mieli teettää... :wink:

Posted: Sun Jun 20, 2010 19:10
by O.K.
Jaahas...
Maitopurkki ja jäätelöpaketti taitaapi olla pakolliset tuomiset seuraavan kerran polton neutraloimiseksi :lol:
Miehen makunystyrät tietäen näyttää pelottavalta yhdistelmältä kunhan sato kypsyy...

Posted: Sun Jun 20, 2010 19:32
by Webmastaah
Heh...

Kyllä tuo Naga on ainakin sitä luokkaa, että menee paketti jäätelöä per palko. Jalapenot taas ihan napostelukamaa ja Habat sitten siltä väliltä.

Äsken sain kirvan rysän päältä kiinni, taas piti ruiskutella mäntysuopaa perään.

Minut tuntien harrastus lähtee varmaan lapasesta ja kohta kasveja valaisee 600 W:n suurpainenatriumlamppu talven tultua... :lol:

Posted: Tue Jun 22, 2010 19:50
by Petri
Jeps minulla on poltellut suuta jo 3 vuotta :roll:

Tällä hetkellä kasvamassa:
- pari perus paprikaa
- Lemon Drop
- Short Yellow Tabasco
- koristeena 3 Boliwian Rainbowta

Viime vuonna kasvoi myös

- Habanero Cappuccino
- Malawi Bird's eye

Tuo Habanero Capuccino oli aika "ylläri" ensi vaikutelma jopa makea hetken päästä helvetillinen polte :)

Lemon Droppia en myöskään suosittele aloittelijoilla :wink:
Jos ei vain satu tykkäämään :)

Mukava että löytyy muitakin harrastajia :twisted:

Posted: Wed Jun 30, 2010 07:36
by SecondWave
Mullon takapihalla toinen sukupolvi -thaikuista roudaamani chilirouheen siemenistä- chilin taimia kasvamassa.

Nyt vain joku pöpö iski näyttäisi sato jäävän aika pieneksi, kukinta kuitenkin muutamassa sitkeämmässä taimessä aluilla että jotain voisi kuitenkin olla odotettavissa syksyllä. Viime vuosi oli muutamalla taimella menestyskausi, nyt tietysti tavoitteet nostettiin tälle kaudella vaan taitaa jäädä ennätys bonukset saamatta. Lienee rakkaus, sympatia ja paskanpuhuminen kasveille unohtunut tänä vuonna kuin sillä lailla henkensä heittävät.

En yhtään tiedä mitä lajiketta nuo on, mutta sanoisin tulisuudessaan olevan siellä keskikastissa. Vaan mukavahan se on tortillan sisään kääräistä omaa chili tuotantoa ;)

Posted: Fri Jul 09, 2010 10:05
by MakeMaukas
Image
tollastako noista syntyy?

Posted: Fri Oct 22, 2010 00:29
by Webmastaah
Päivitetäänpäs tätäkin threadia hiukan. Kesä meni, mutta chiliä tuli:

Ensimmäinen Criole Sella kypsymisvaiheessa:

Image


Sama kypsänä:

Image


Jalapeno Hercules:

Image


Ja samaa lajia kypsänä:

Image


Edelleen samaa lajia. vertailun vuoksi:

Image


Ja sitten ryhmäpotretti. Vasemmalla ylhäällä Habanero Brown large, oikealla Starfish. Vastaavasti alhaalla vasemmalla Criole Sella ja oikealla Jalapeno Hercules:

Image


Pakastimessa on melko mukava satsi eri lajien edustajia. Myös Naga Morichia löytyy pahan päivän varalle...

Posted: Sun Oct 31, 2010 17:28
by Masi
Tätä harrastusta piti itsekkin saada kokeilla ja nyt kasvamassa muutama aloittelijan lajike.

Aji Crystal, Habanero large brown, bolivian rainbow(tää ihan koristeeks) ja turbo pube.. Saas nähdä tuleeko näistä mitään :)

Posted: Sun Oct 31, 2010 18:08
by Mako
Miten se tuntuu että harrastus rupeaa kääntymään ravintoneuvonta puolelle :)

nm: Nagaaa ruukussa ;)

Posted: Wed Nov 03, 2010 06:40
by Masi
joo niin taitaa kääntyä, mutta "ravinnoksi" en tuota nagaa kyllä missään yhteydessä sanoisi. :) Itsellä tarkoitus kasvattaa oikeesti syötäviä chilejä, joita tulis käytettyä ruoan laittoon ym. naposteluun..

Posted: Mon Nov 08, 2010 17:12
by Masi
No niin.. Nyt se alkaa lähtee lapasesta :) Zengrow alusta valoilla tilattu. Vesikiertoinen sen olla pitää (kuulemma :)

Posted: Sat Nov 20, 2010 18:09
by Masi
Tuolla pari kuvaa tulokkaista, pitää siirtää vielä ylim. pois että sopivat olemaan, zeni kasvattaa vähä turhanki nopeesti!

http://smurma.kuvat.fi/kuvat/chilit/20112010529.jpg

Posted: Tue Aug 23, 2011 11:52
by Webmastaah
Tässäpä olisi tämän vuoden yksilöt (Kuvan voi klikata isommaksi!):

Image

Kolme kappaletta Naga Morich -lajiketta, jokaiselle oma ajastimella varustettu lamppu yllänsä. Pisimpiä on jo latvottu, kun kasvoivat mokomat lamppujen yläpuolelle. Pikkaisen pilkottaa punaista jo oikeanpuoleisesta kasvista...


Ja tässä tämän vuoden ensimmäinen sato:

Image

Eilen ko. yksilö joutui leikkauspöydälle ja kokeilimme Masin kanssa, että kuka talossa oikein määrää. Vastauskin tuli selväksi: Chili!

Puolet saimme yhdessä tuhottua, loppuosa odottelee seuraavaa rohkeaa yrittäjää :wink:

Posted: Tue Aug 23, 2011 17:24
by Masi
Joo kyllähän tuossa poltetta oli ihan kerrakseen. Maku tosin oli hiukan raaka johtuen aikaisesta pesästä lentämisestä, mutta onneksi kunnon tulisuus paikkasi sen pienen makupuutteen :) Uskomaton on kyllä noiden peten yksilöiden tulisuus, nyt vaan pitää odotella muutama kuukausi että pääsee omaa "verrokkia" testaamaan. Jos tuosta vielä tulisemmaksi mennään niin huh huh :) Kiitokset Petelle mukavasta herekuttelu hetkestä ;)

Posted: Thu Aug 25, 2011 18:39
by Masi
Tänään tuli sit maistettua toista ääripäätä. Omasta kasvarista tulipunaista Lombardo chiliä :) Maku aivan loistava, tulisuus täysi nolla, jopa parempi puolisko maisteli ja sanoi ettei ole yhtään tulinen. Maku uskomattoman hyvä, paprikan ja herneen välimaastossa sekoiteltuna. Suosittelen, sopii hienosti tuorejuustojen kanssa tai vaikkapa leivän päälle sellaisenaan.Näitä saa kaikista marketeista siemeninä ja kasvaa liian helposti :) Eikä taatusti polttele liikaa. Tosin tästä lajikkeesta on kerrottu että tulisuus vaihtelee 0-5 asteikolla.Mietoa tavaraa verrattuna noihin +10 leivänpäälisiin mitä Petellä on. Näistä näköjään on vaikka mihin :wink: