Jos työkalut pysyvät yhtään käsissä, niin tokihan kotelo kannattaa tehdä itse. Jos asut Joensuun lähistöllä, niin levyt koteloon kannattaa ehdottomasti hakea Palavanerista, valmiiksileikattuna sopiviin mittoihin, helppoa ja erittäin mittatarkkaa.
Jos taas tuntuu siltä, että kotelosta voi tulla susi jo syntyessään, kannattaa suosiolla ottaa yhteyttä johonkin paikalliseen puuseppään ja sopia lootan teosta.
Tuo elementti on sen verran järeä, että yleismallin kotelot saattavat olla sille vähän liian heppoisia, ainakin jos sille antaa kunnolla kiukkua. Milläs muuten arvelit soitella tuota mötikkää?
Kotelon kooksi valmistaja suosittelee suljettuna 42.5 litraa, refleksikotelon voit käydä laskemassa esim. AutoSoundin kotelolaskurilla (Sivun osoite löytyy meidän linkkikokoelmista).
Tässä vähän speksejä elementistä laskemisen perustaksi:
Frequency response 18 - 2.000 Hz
Sensitivity (1W/1m) 88 dB
Qts 0.32
Recommended sealed enclosure (Litres) 42.5
Lowest resonance frequency (FS) 32 Hz
Maximum Power 5.000 Watt
Nominal input power 2.000 Watt
Vas 30.92 l
Woofer size (cm) 30 cm
Dual 4-ohm voice coils: 2 or 8 ohm yes
Näistä tarvitset siis Qts:n, FS:n ja Vas:in laskujen perusteeksi.
Muista tehdä kotelosta riittävän tukeva, levynpaksuutta, ruuveja ja liimaa säästämättä. Myös tiiviys on tärkeä ja ennenkaikkea kotelon kiinnitys autoon ettei kotelo tuli syliin kolaritilaneessa. Noin painava elementti riittää yksinään viemään hengen sinulta ja muutaman kymmenen kilon kotelo auttaa viimeistelemään täystuhon.
Jos vielä näiden pelottelujen jälkeen uskallat rakentaa kotelon (

), niin käyhän toki näyttelemässä tuotostasi jossain meidän tapahtumassa!